Search
  • Jamu Jelita Official

Tips Mudahnya Menjaga Kecantikan Dalaman & Luaran Wanita!!


1.    Banyakkan Minum Air Putih

Dengan minum banyak air putih dapat membantu membuang toksin dalam badan, menjaga kesihatan kulit dan juga membantu membakar kalori dalam badan. Senang kan?. Air putih! bukan air sprite atau air ais krim soda tapi cuma air suam atau air mineral!


2.     Rajinkan Diri Bersenam

Amalkan budaya rajin bersenam, ia baik utk kesihatan..! Berjalan di sekitar rumah juga satu bentuk senaman yg mudah! Jgn malas utk bersenam...lepas bangun tidur, cuba lakukan sedikit senaman regangan utk melancarkan kembali peredaran darah.

3.    Jangan Merokok

Semua orang tahu yang merokok boleh merosakkan kulit dan juga menjejaskan kesihatan. Jadi kenapa nak merokok? Nak kuruskan badan? Kurus sebab merokok hanya kerana badan kita dah berpenyakit, sebab tu jadi kurus! Jika anda dibri pilihan antara sihat dan berpenyakit..pasti anda lebih nak sihat, kan?


4.    Tidur awal dan cukup

Seharian badan kita sudah digunakan jadi jangan berjaga waktu malam sehingga tidur lewat...Jadi pastikan badan kita cukup rehat dan tidur awal. Waktu malam adalah waktu terbaik untuk badan berehat dan tidur dengan tenang? Tak cukup tidur akan membuat anda kelihatan lebih tua dan mata lebam. Tidur 8 jam sehari!!


5.    Rehatkan kulit tanpa sebarang mekap

Pada waktu tertentu, benarkan kulit anda berehat dari memakai sebarang mekap. Kulit juga perlu bernafas! Jgn biarkan sisa2 mekap melekat di muka semasa tidur. Rajin-rajinlah cuci muka. Kat rumah..tak payah pakai makeup...cukuplah pakai moisturizer sahaja dan biarkan wajah yg bersih.


6.     Manjakan diri

Luangkan masa utk memanjakan diri seperti membuat facial atau mencuci rambut di salun, sauna dan spa atau nikmati saja mandian buih di rumah! Tak semestinya di salun..anda juga boleh memanjakan diri dengan melakukan sendiri di rumah.Jika rajin..cari pelbagai jenis bunga yang wangi dan lakukan sendiri mandian bunga. Bunga dikatakan mempunyai energi tersendiri untuk mencantikkan tubuh badan. Elakkan diri dari stress. Stress mempercepatkan proses penuaan. Nikmatilah muzik lembut di kamar bagi meredakan ketegangan.


7.     Elakkan stress & ketawa penghibur duka

Jadi ketawalah apabila bergurau senda dgn famili atau kawan2. Jangan memoyokkan diri atau menarik muka masam. Anda hanya menambahkan kedutan di muka.


 8. Makan makanan sihat untuk dalaman & luaran
Makanan memberikan tenaga dan vitamin yg diperlukan badan. Pastikan ia menu sihat dan bukan penuh lemak atau junk food dan fast food semata-mata. Makan makanan yang mengandungi kandungan yang baik untuk dalaman wanita seperti Delima, Acai Beri, Markisa, Manjakani, Serapat , Kacip Fatimah dan banyak lagi.

Jus Tradisi Wanita

Jus khusus wanita yang ditambah baik dari Jus Tradisi Wanita yang mampu memberi kesan berganda untuk kesihatan dalaman wanita dan kecantikan luaran. Mengandungi 56 ramuan gabungan herba terbaik wanita seperti Lobata, Manjakani, Serapat, Kacip Fatimah, Mirifica, buah-buahan tinggi antioksidan seperti Delima, Acai Beri dan Markisa khusus untuk kesejahteraan yang menyeluruh. Jus yang cukup baik untuk wanita ini sesuai untuk anak dara, wanita dan yang menopaus berfungsi untuk meremaja, awet muda, menganjal, mencantik aset, mengurang ketidakselesaan wanita, melewat penuaan, menggalakkan keintiman dan perhubungan bagi yang berkahwin.



Bengkung Ratu

Bengkung yang didatangkan dengan 2 saiz S-M dan L-XL, material berkualiti tinggi mempunyai 4 tetulang besi yang tidak menyakitkan, tidak berlipat, tidak mudah bengkok dan sangat membantu bagi anda yang inginkan bentuk badan menawan.

  • Melangsingkan perut buncit

  • Membentuk pinggang agar kecil

  • Menghalang dari makan berlebihan

  • Mengembalikan postur badan agar terletak

  • Mencegah pengumpulan lemak dari terkeluar

  • Sesuai untuk lelaki, wanita dan ibu berpantang



Dapatkan sekarang JUS RATU & BENGKUNG RATU SEKARANG!!! dengan harga PROMOSI di SHOPEE Klik Disini untuk membeli secara online!


Dapatkan di toko2 jamu berhampiran anda..! SHARE post ni di Facebook anda sekarang!

208 views

Contact Us 

 

No 14A, Jalan Keluli AN 7/AN, Seksyen 7, 40000 Shah Alam,

Selangor Darul Ehsan.

 

Hotline

1800-88-5510

 

 

Follow Us

 

  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Google+ Basic Black
  • Pinterest Basic Black

© 2016 by Jamu Jelita.

Subscribe for Updates