Search
  • Jamu Jelita Official

PENTING UNTUK SUAMI! Tips “pelik tapi bagus” ketika isteri sedang berpantang..!

Updated: Apr 26, 2018

Kepada para wanita yang bakal melahirkan.. Tahniah! Anda wanita yang bertuah! Tapi untuk menjadi kuat, wanita perlukan pasangan yang hebat juga kan..? :P ini dia beberapa tips utk para suami ketika isteri sedang berpantang yang memang patut anda kongsikan dengan pasangan anda!



1. Memeluk Mengucup Isteri…

Masa isteri berpantang tu tak dosa pun kalau nak dipeluk & dikucup tau tak! mentang-mentanglah si isteri berkain batik, muka kusam.. Mana laa isteri tu tak sentap bila tengok suami balik kerja buat bodoh tak tahu je kat isteri sendiri!


2. Kurangkan lepak diluar!

Yang ni pulak memang jadi punca si isteri boleh jadi “HULK” ketika berpantang.. Dah la si suami tak tolong jaga anak sama-sama.. Tapi melepak kat mamak sampai 3-4 pagi dengan kengkawan bujang tu boleh pulak kan?!! Adoiiii… abang2 janganlah buat macam ni kat isteri..


3. Bertanya khabar & Bersembang dengan isteri

Selalunya waktu berpantang isteri dihantar balik kampung atau berpantang sendiri.. Jadi bila2 masa berjumpa tu siapkan satu ketika untuk bersembanng dengan isteri.. tanya pasal perasaan & perkembangan dia bukan tanya pasal anak je tau.. kalau takda sangat benda nak tanya, layankan je dia tengok drama petang2!


4. Jangan banyak “complain”!

Lelaki ni kadang2 memang ada yang jenis suka Complain kan?? Dari rumah bersepah sampai lah pasal isteri berkain batik.. Habis tu nak isteri pakai legging tengah pantang ke cik abang oi…??


5. Tolong buat kerja rumah

Daripada mengeluh sana sini, baiklah cik abang saje yang buat kerja rumah tu.. sebab kalau bukan kerana isteri dalam pantang, memang cik abang tak pernah pegang penyapu langsung kan..?? Merasa lah pengalaman sikit..


6. Belikan set bersalin terbaik

Yang ni paling penting sebab bakal menentukan isteri anda akan menjadi SIHAT ATAU SAKIT mahupun KURUS ATAU GEMUK selepas berpantang.. Jadi kami syorkan 100% menjadi pilihan pengguna iaitu Set Bersalin Tradisi 8 Dalam 1 yang mengekalkan bahan-bahan tradisional herba berpantang tapi dalam produk yang lebih mudah digunakan. Harganya pun murah RM169.90 je.. nak beli satu2 pun boleh..


Dapatkan sekarang SET BERSALIN TRADISI dengan harga PROMOSI di SHOPEE Klik Disini untuk membeli secara online!


Dapatkan di toko2 jamu berhampiran anda..! SHARE post ni di Facebook

anda sekarang!


104 views

Contact Us 

 

No 14A, Jalan Keluli AN 7/AN, Seksyen 7, 40000 Shah Alam,

Selangor Darul Ehsan.

 

Hotline

1800-88-5510

 

 

Follow Us

 

  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Google+ Basic Black
  • Pinterest Basic Black

© 2016 by Jamu Jelita.

Subscribe for Updates