Search
  • Jamu Jelita Official

LEBIH EXERCISE punca badan tak kurus! Baca 5 lagi fakta “gemuk” yang mengejutkan di bawah..


1. Jangan terlalu push diri menjadikan tubuh letih!

Kadang-kadang kita tiada masa nak workout 3 kali seminggu, jadi sanggup pulun habis habisan sampai lembik kaki 5 jam workout tanpa henti. Kenal pasti kemampuan tubuh anda.. Tubuh yang letih tidak mampu membakar lemak, tapi boleh mengoyakkan tisu2 otot jadi jatuh sakit tau tak!


2. Jadi lebih lapar

Benar.. kerana nutrisi dalam tubuh dah bertukar jadi tenaga. Ketika tenaga dan habis tapi kau gigih teruskan jugak sampai perut berkeroncong.. Lagi satu, bila kau rasa kau hebat dah banyak keluar peluh, inilah masanya kau nak bedal semua benda yang terbayang dalam kepala masa tengah jogging tadi kan ?!


3. Diet – Senaman tak seimbang

“Rajin betul si Polan tu exercise.. tapi mcm mana boleh kena 3 serangkai pulak..??!”

Ini lagi satu punca ! Rakyat Malaysia mampu tolak awek2 korea yang cun, tapi tak mampu tolak Burger tepi jalan, Nasi Lemak Mak Hang, Ayam Kepci, macam2 lagi nikmat dunia yg dikumpulkan di Malaysia menjadikan Malaysia negara GEMOK..! TAHNIAH!


4. Tidur tak cukup

Sebenarnya, bila kita tak cukup tidur, senaman yang kita buat tadi pun akan kurang efektif, dan boleh menyebabkan berat badan naik. Badan perlukan rehat untuk KURUS! Kepada wanita kat luar sana mesti seronok sebab boleh bagi point ni kat pakwe korang yang sebok nak kuruskan diri, lepastu nak besarkan (sado) balik… Hmm complicated betullah! Tapi jangan tidur je pulak..! memang dapat mimpi kurus je la dik oi.



5. Tak minum Pearl White Fiber

Dah exercise, dah jaga makan.. tapi kalau tak amalkan yang ni sekali mmg rugi, sebab dia boleh keluarkan toksin yg dah bersarang dalam usus tu. Lepas tu jaga makan mcm biasa, exercise tak payah over sangat.. tiba-tiba natural je mengecut asset yang geleber-geleber tu nanti..


Tunggu Apa Lagi! Dapatkan Pearl White Fiber dengan harga PROMOSI di Shoppe..


KLIK LINK ini untuk pembelian secara online!

251 views0 comments

Recent Posts

See All

Contact Us 

 

No 14A, Jalan Keluli AN 7/AN, Seksyen 7, 40000 Shah Alam,

Selangor Darul Ehsan.

 

Hotline

1800-88-5510

 

 

Follow Us

 

  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Google+ Basic Black
  • Pinterest Basic Black

© 2016 by Jamu Jelita.

Subscribe for Updates