top of page
Search
  • Writer's pictureJamu Jelita Official

19 Khasiat dan Kehebatan Buah Manjakani Kepada Wanita


1. Merawat alat sulit wanita

Buah majakani dapat membersihkan bakteria di kawasan intim wanita. Khasiatnya sangat baik untuk mengatasi keputihan. Manjakani mengandungi khasiat yang bagus untuk mengetatkan otot vagina, serta mengandungi elemen astrogen untuk membasmi bakteria penyebab keputihan. Khasiat lain yang didambakan oleh kaum wanita adalah untuk menambah ‘kerapatan’ dan menjadikan lubang vagina lebih anjal.


2. Sebagai ubat perancang kehamilan

Buah majakani sudah tidak asing lagi di kalangan wanita yang sudah berumahtangga. Meskipun buah majakani sendiri mempunyai khasiat untuk menyembuhkan luka, namun jika ia diolah semula fungsinya dapat mencegah kehamilan.


3. Membersihkan bakteria

Buah majakani berkhasiat untuk membersihkan bakteria di kawasan organ intim wanita. Selain itu ia sangat bagus untuk mengatasi cairan berlebihan di kawasan Miss V dan membasmi bakteria penyebab keputihan.


4. Memberi kenikmatan seks

Buah manjakani berfungsi sebagai ubat herba yang dapat membantu kekentalan organ intim wanita. Khasiat buah manjakani bukan saja dapat dirasakan oleh kaum hawa, tetapi secara tidak langsung ia juga membantu kepuasan sang suami ketika melakukan hubungan seks.


5. Awet Muda
Antioksidan dalam manjakani boleh melambatkan proses penuaan.
6. Mencegah kanser
Antioksidan dalam buah manjakani boleh mencegah kanser buah dada dan kanser rahim.
7. Merawat otot-otot miss V

Tannin yang terdapat di dalam buah manjakani mempunyai sifat menegangkan semula otot-

otot dalam Miss V dan menyebabkan ia menjadi sempit. Astringen juga mampu menyerap segala lendir pada miss v yang menyebabkan bau tidak senangn


8. Mencantikan kulit & menyihatkan mata

Astringen dalam buah manjakani boleh mencantikkan kulit dan mencegah jerawat, dapat merawat kulit kering dan berminyak. Astringen juga terbukti dapat memberikan penglihatan yang jelas


9. Merawat payudara

Buah manjakani mempunyai sifat menegangkan kembali otot-otot dan buah manjakani dapat memperbaiki payudara yang kendur.


10. Menguatkan gigi

Kalsium dalam buah manjakani boleh membantu menguatkan gigi dan tulang, juga dapat menjaga kebersihan mulut.


11. Melancarkan pembuangan air besar

Disebabkan buah manjakani mempunyai serat makanan, ia dapat melancarkan bpembuangan air besar. Vitamin dan zat serta karbohidrat dan protein mampu meningkatkan kesihatan anda.

6,411 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page